Het bijzondere Haarlem

Het stadshart van Haarlem wordt omringt door prachtige grachten en ligt aan de rivier het Spaarne. Haarlem staat bekend om de vele levendige straatjes met bijzondere winkels, gezellige cafés en kent een rijke diversiteit aan restaurants. Ook heeft Haarlem een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden en is Haarlem en omstreken tevens de meest duurzame regio van dit moment.De prachtige monumentale panden karakteriseren het oude stadcentrum. Veel gebouwen zijn gerestaureerd of gemoderniseerd en in een perfecte staat. Er zijn in de binnenstad veel beschermde historische monumenten. De indrukwekkende Grote of St. Bavokerk vormt het aanzicht van de stad.

Op gebied van kunst en cultuur is er veel te doen. Een bezoek aan de musea zoals het Teylers Museum en het Frans Hals Museum zijn een mooie aanvulling op uw bezoek aan Haarlem. Ook de Haarlemse podia zoals het Patronaat, Philharmonie, Toneelschuur en Stadschouwburg Haarlem bieden een kwalitatief hoogwaardig programma op gebied van dans, toneel, film en muziek.

Beste winkelstad van Nederland

Het centrum van Haarlem is al een aantal keer verkozen tot ‘Beste winkelstad van Nederland’. Het centrum telt exclusieve, luxieuze winkels, bijzondere kledingzaken, trendy meubelzaken en vele  unieke speciaalzaken.

De Grote Markt is de plek voor veel vertier. De Grote Markt staat met name in de zomer in het teken van gezellige evenementen, markten en feesten. Ook de rest van de stad vormt de locatie voor de talloze evenementen die in Haarlem plaatsvinden. Zo vindt ieder jaar  onder andere het meerdaagse Haarlem Jazz&More festival plaats, het Bloemenweekend, Bevrijdingspop Haarlem en één van de grootste kerstmarkten van Nederland.

Haarlem is perfect voor een weekendje weg of een leuke vakantie. Haarlem heeft de ideale ligging. Het is gemakkelijk te combineren met een bezoek aan het strand of een bezoek aan onze hoofdstad Amsterdam. U kunt bijvoorbeeld binnen 10 minuten met de trein genieten van het prachtige strand en u staat binnen 20 minuten midden in hartje Amsterdam.